VeinCare KlinikenTM
Din specialist på åderbråck och ådernät!

Ådernät (Telangiektasier)

Vad är ådernät?

Ådernät är små kärl i hudens ytligaste skikt. De benämns ibland kärlbristningar eller kärlspindlar. På engelska kallas de för "spider veins". Inom medicinen kallas de för telangiektasier. Ådernät bildas när små ytliga vener i huden drabbas av ett förhöjt tryck. Då vidgas dessa kärl och blir synliga. Små tunna ådernät brukar se klarröda ut till färgen, medans de lite grövre ådernäten blir allt mörkare blåa och ibland nästan svarta. Ådernät kan uppstå på enstaka platser, men kan ibland förekomma mer utbrett på benen. Inte sällan finns det en ärftlig orsak bakom de mer utbredda formerna. Ådernät ses också vanligen som ett delfenomen vid större åderbråck. Det skadliga trycket i kärlen kommer då ifrån åderbåcken och ådernäten återfinns oftast längs åderbråckens utbredning och nedanför dessa. Mycket vanligt är att större åderbråck åtföljs av ådernät kring anklar och fötter. Fötterna kan bli riktigt mörka pga. utbredda ådernät.

Ådernät behöver inte ge några symptom och de är ofarliga att leva med. Ibland ger de besvär i form av sveda, klåda och stickningar. Många vill dock ta bort dem, då de helt enkelt upplevs missprydande.

Ådernät på foten
Ådernät, tunna
Ådernät, grövre

Ådernät på benen

Ådernät behandlas ofta med stor framgång med lokala injektioner. Ibland kan det dock vara nödvändigt att åtgärda ett djupare och underliggande problem, innan den ytliga behandlingen kan bli effektiv och bestående.

Injektioner av ådernät       Läs mer->

Ådernät i ansiktet

Missprydande ådernät och kärlspindlar på kinder och runt näsan kan nu effektivt behandlas med en ny, effektiv men skonsam metod - Veinwave.

Veinwave av ådernät       Läs mer->

Nyheter:

Ny injektionssjuksköterska

Sjuksköterska Casandra kommer att arbeta med injektsionbehandlingar och uför idag injektioner för ådernät. Vi kommer under hösten och vintern med hjälp av Casandra att ta upp estetiska injektioner för ansiktet med Botox och Fillers. Mer information om detta kommer senare.
Publ. 2020-08-03

Väntetider

Då efterfrågan på tider för undersökning har varit stor, råder för närvarande väntetider. Även svar på mejl kan dröja. Vi beklagar detta.

Just nu!
Gratis läkarundersökning för åderbråck och ådernät. Ultraljud/Duplex ingår.
Boka här

VeinCare Klinikens
tfn-nummer:
0227-140 00

Copyright © VeinCare i Sverige AB 2011-2024

VeinCare Kliniken är ett varumärke/trademark tillhörande VeinCare i Sverige AB.
2024 VeinCare i Sverige AB, All rights reserved.